Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Kaeng Khiao Wan (groene curry)

De welbekende thaise groene curry, naar het recept van onze bediende Phi Tim


land: Thailand
moeilijkheid:
tijd: 30 minuten
categorie: Hoofdgerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 22 augustus 2005
waardering:
pittigheid: pittig
Bevat: Gevogelte

ingrediënten (voor 2 personen):
  • curry pasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 courgette
  • garnalenpasta (kapi)
  • 250 gram kip
  • thaise basilicum (horapa)
  • vissaus, suiker

bereiding:
  1. Breng de helft van de kokosmelk aan de kook
  2. Hak de kip in stukken
  3. Doe de kip in de kokende kokosmelk, en bak deze in 10 minuten gaar
  4. Voeg de currypasta, vissaus en suiker toe
  5. Snij de courgette in stukken, en voeg deze toe.
  6. Voeg de rest van de kokosmelk toe
  7. Voeg de blaadjes thaise basilicum toe
  8. Serveren met rijst
tip: Als het blikje kokosmelk even staat, gaat het vette deel drijven. Het is het lekkerst om eerst het vette deel apart te houden, en dit pas op het laatst toe te voegen.
Reacties:

chrystal

Een heerlijk recept!

chrystal

Best makkelijk te maken, en toch iets speciaals.

gerelateerde uitleg

* Horapa
* vissaus

gerelateerde recepten

* Thaise loempia's (Popia thod)

gerelateerde thema's

* Thailand