Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Pilmeni

Mijn russische broertje Ilya heeft dit eens voor ons gemaakt in Nederland. Het lijkt een beetje op ravioli.


land: Rusland
moeilijkheid:
tijd: 1 uur
categorie: Hoofdgerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 29 augustus 2005
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat: Rundvlees, Varkensvlees, Zuivel

ingrediënten (voor 4 personen):
  • 1 kopje bloem
  • 250 ml melk of water
  • 1/2 el zout
  • 1 el plantaardige olie
  • 3 eieren
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 ui
  • zout en peper

bereiding:
  1. Hak de ui fijn, en meng die door het gehakt. Voeg ook wat zout en peper toe. Om het gehakt wat sappiger te maken, kun je wat melk toe voegen. Zet het weg in de koelkast.
  2. Meng de bloem met de eieren en de melk, het zout en de olie tot het een egaal deeg is Rol een deel van het deeg uit tot een dunne plak deeg (1 - 2 mm dik).
  3. Neem een glas of iets anders, en haal er rondjes mee uit het deeg (doorsnee 5 cm).
  4. Doe op elk rondje een theelepel van het gehakt, en vouw ze dubbel. Vouw het randje goed samen.
  5. Kook een grote pan met water, en laat de pilmeni voorzichting in het kokende water vallen. Kook de pilmeni, onder af en toe roeren, in 20 min gaar.
  6. Pilmeni worden geserveerd met boter, zure room, of azijn.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Er zijn nog geen gelinkte items