Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Phad prieaw waan

Kip in zoetzure saus, een heerlijk zoet recept, maar toch ook lekker pittig. Mijn persoonlijke favoriet.


land: Thailand
moeilijkheid:
tijd: 20 minuten
categorie: Hoofdgerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 29 augustus 2005
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: licht pittig
Bevat: Gevogelte

ingrediënten (voor 4 personen):
  • 400 gram kipfilet
  • 1 komkommer
  • 3 tomaten
  • 250 gram ananas
  • 1 rode paprika
  • 1 lombok pepertje
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • ╝ kopje bloem
  • ╝ kopje suiker
  • ╝ kopje vissaus
  • 2 el azijn
  • chilisaus
  • olie

bereiding:
  1. Snijd alle groenten (ui, paprika, tomaat, komkommer en ananas) in grove stukken. De komkommer mag in schijfjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de kip in kleine blokjes.
  2. Doe de olie in de wok op halfgroot vuur en laat hem warm worden. Doe de knoflook en peper er in en bak die even. Bak de kip hierin gaar. Zet het vuur wat lager. Doe alle groenten er bij en bak alles door elkaar. Dek het geheel af en laat het vocht van de tomaten en de komkommer vrijkomen.
  3. Doe de vissaus en de suiker er bij.
  4. Doe de azijn en de chilisaus erbij. Zet het vuur wat hoger. Breng het aan de kook. Doe de opgeloste bloem er bij en meng alles goed.
  5. Serveren, bij gekookte rijst.

Reacties:

chrystal
Bloem los je op in een klein beetje water. En het pepertje kan je snijden, maar hoe fijner je het snijdt, hoe moeilijker het terug te vinden is. Als je hem heel meebakt, geeft ie toch smaak af.

frank
Domme vragen: - Pepertje, moet je dat snijden? - Waar los je de bloem in op?

gerelateerde recepten

* Thaise loempia's (Popia thod)

gerelateerde thema's

* Thailand