Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Gestoofd lamsvlees in rode wijn

Heel simpel, maar heel lekker! Het duurt alleen even.


land: Nederland
moeilijkheid:
tijd: 2 uur en 30 minuten
categorie: Hoofdgerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 3 december 2007
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat: Lams/Kalfsvlees, Alcohol

ingrediënten (voor 2 personen):
  • 300 gram (2 lappen) lamsstoofvlees
  • rode wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 sjalotjes
  • boter
  • rozemarijn (gedroogd of vers)
  • een paar cherrytomaatjes
  • peper en zout

bereiding:
  1. Pel de knoflook en snij het kontje er af. Snij de sjalotjes 1 keer doormidden.
  2. Verhit wat boter in een pan op hoog vuur tot de grote belletjes weg zijn en de boter nog net niet bruin begint te worden.
  3. Bak de lamslappen kort aan beide zijden aan (zo drogen ze straks niet uit). Zet het vuur wat lager en giet de rode wijn erbij, zodat de lappen tot halverwege onder staan. Doe de hele teentjes knoflook en de sjalotjes erbij. Bestrooi met zout en veel peper en voeg lekker veel rozemarijn toe (je kunt verse takjes gewoon in hun geheel er bij doen, of de blaadjes er af ritsen). Doe een deksel op de pan en laat dit op laag vuur 2 uur staan (het vocht moet nog net een beetje pruttelen). Controleer af en toe of het niet droogkookt, draai de lapjes even om en voeg zo nodig wijn toe.
  4. Snij 10 minuutjes voor het serveren nog even een kruisje in de cherrytomaatjes en voeg ze toe, zodat ze warm worden en de saus in de tomaatjes kan trekken. Serveren!
tip: Haal je lamsstoofvlees bij een goede slager. Natuurlijk lekker met een glaasje rode wijn. Serveren met wat aardappeltjes en groenten.
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Er zijn nog geen gelinkte items