Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Thaise loempia's (Popia thod)

Oorspronkelijk zijn loempia's natuurlijk vietnamees, maar de thaise variant is bijna hetzelfde.


land: Thailand
moeilijkheid:
tijd: 1 uur
categorie: Tussendoor (hartig)
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 29 augustus 2005
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat:

ingrediënten (voor 15 stuks):
  • 15 loempia deeglapjes (filodeeg)
  • 150 gram (runder)gehakt
  • 4 champignons
  • 125 gram taugé
  • 1 kopje rijstnoedels
  • 3 lenteuitjes
  • verse koriander
  • 1 ei
  • 1 tl peper
  • 1 el soyasaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el suiker
  • 1 teen knoflook
  • 1 el plantaardige olie
  • frituurolie

bereiding:
  1. Hak de champignons en de lente-uitjes fijn. Laat de noedels zacht worden in water.
  2. Bak de knoflook in de olie in enkele seconden geel en bak het gehakt hierin bijna gaar. Doe de champignons en de noedels erbij, en bak het gaar. Doe de taugé en lenteuitjes erbij. Hak op het laatst de koriander fijn en voeg toe. Op smaak brengen met vissaus, soyasaus, suiker en peper. Zet het vuur uit.
  3. Leg een vierkant filovel recht voor je op een schone ondergrond. Leg een ruime eetlepel vulling midden-onder op het vel, half zo breed als het vel. Vouw de zijkanten naar binnen (de kanten moeten elkaar nog net raken of overlappen) en rol hem strak op. Klop het ei los en plak de loempia dicht met een beetje ei. Nog maar 14 te gaan.
  4. Doe de frituurolie in de wok en laat deze warm worden (de frituurpan kan natuurlijk ook gebruikt worden). Frituur de loempia's goudgeel. Laat ze uitlekken op keukenpapier of een rooster.
  5. Serveren met bijvoorbeeld zoete chilisaus.
tip: Maak ook eens loempia's met kip, garnalen of tofu
Reacties:

sabaki
Klinkt goed! 5 stuks pp, dan heb je maar 3 mensen nodig om ze op te eten! Je zou ook varkenslapjes in stukjes kunnen hakken, dat is meer zoals wij het meestal doen.