Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Piik kai law deng

Kippenvleugeltjes in rode wijnsaus. Een heerlijke manier om de kippenvleugeltjes klaar te maken. Echt iets voor een speciale gelegenheid, waar je wel vieze handen mag krijgen.


land: Thailand
moeilijkheid:
tijd: 1 uur
categorie: Hoofdgerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 29 augustus 2005
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat: Gevogelte, Alcohol

ingrediënten (voor 4 personen):
  • 1 kg kippevleugeltjes
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • 2 korianderwortels
  • 2 el maizena
  • 2 el suiker
  • soyasaus
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • rode wijn
  • 1/3 kopje water
  • 1/3 kopje plantaardige olie
  • bakolie

bereiding:
  1. Hak de knoflook en de korianderwortel fijn, en stamp het door elkaar met de peper.
  2. Bak de vleugeltjes in de bakolie gaar en zorg dat ze warm blijven.
  3. Doe de plantaardige olie in een wok op half groot vuur, en laat hem warm worden. Draai het vuur kleiner en voeg het mengsel van knoflook, peper en korianderwortel toe. Bak dit even en voeg de tomatenpuree toe.
  4. Op smaak brengen met suiker en soyasaus. Voeg het water toe en draai het vuur weer hoger. Breng het aan de kook. Voeg dan de wijn toe. Los de maizena op in een beetje water, en meng het goed door de saus. Laat het dik worden.
  5. Leg de vleugeltjes op een serveerschaal, en giet de saus erover. Serveren.

Reacties:

mracoustic
Inderdaad geen doorsnee recept, maar heel lekker. Ik heb de bloem en het eiwit wat zoeter gemaakt met sinaasappelsap en suiker.

gerelateerde recepten

* Thaise loempia's (Popia thod)

gerelateerde thema's

* Thailand