Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Thoeng thong

Gouden zakjes. Een lekkere snack voor tussendoor, als voorgerecht of als bijgerecht.


land: Thailand
moeilijkheid:
tijd: 1 uur
categorie: Tussendoor (hartig)
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 29 augustus 2005
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat: Varkensvlees, Zeevruchten

ingrediënten (voor 4 personen):
  • 20 loempia deegvellen
  • 2 kopjes varkensgehakt
  • 1 kopje garnalen
  • 1 kopje rijstnoedels
  • 4 champignons
  • 2 korianderwortels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl peper
  • 1 tl zout
  • 2 el soyasaus
  • 2 lenteuitjes
  • bakolie
  • frituurolie

bereiding:
  1. Hak de champignons, de garnalen, de korianderwortel en de knoflook fijn. Stamp de korianderwortel, de knoflook, peper en zout fijn door elkaar. Laat de noedels zacht worden in water.
  2. Doe de bakolie in de wok, laat de olie warm worden en doe er dan het gestampte mengsel van korianderwortel, knoflook, peper en zout in. Bak dit even en doe er dan het gehakt en de garnalen bij. Bak dit gaar.
  3. Voeg de champignons en de noedels toe en bak dit even. Op smaak brengen met soyasaus. Doe de vulling in een schaal en zet het weg om een beetje af te koelen.
  4. Doe 1 eetlepel vulling op elk deeglapje en vouw het tot een zakje (vouw alle zijdes omhoog en pak ze samen). Scheur reepjes van het groen van de lente-uitjes, en knoop de zakjes daarmee dicht.
  5. Doe de frituurolie in de wok en laat het warm worden (de frituurpan kan natuurlijk ook gebruikt worden). Frituur de zakjes goudgeel. Laat ze op een stuk keukenrol uitlekken.
  6. Serveren met bijvoorbeeld chilisaus.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties

gerelateerde recepten

* Thaise loempia's (Popia thod)

gerelateerde thema's

* Thailand