Adobo kip Heerlijke kippenboutjes, anders dan anders! |
land: Filipijnen moeilijkheid: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tijd: 40 minuten categorie: Hoofdgerecht toegevoegd door: chrystal toegevoegd op: 13 november 2005 waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven. pittigheid: niet pittig Bevat: Gevogelte |
ingrediënten (voor 2 personen):
- 400 g vleugeltjes of kippenpoten
- 3 el suiker
- 5 el witte wijnazijn
- 1 el soyasaus
- 1 teentje knoflook
- peperkorrels, grof gestampt
- 4 laurierblaadjes
- koenjit
- 4 el olie
bereiding:
- Marineer de kip in de suiker.
- Verhit de olie in een wok, en bak de kip op laag vuur om en om bruin.
- Voeg de soyasaus, azijn, fijngehakte knoflook, peper, laurierblaadjes en wat koenjit toe.
- Dek de wok af, en laat dit geheel een half uur sudderen. Draai de kip af en toe om.
- Controleer na een half uur of de kip goed gaar is. Klaar!
Reacties:
Er zijn nog geen reacties