Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Humita

Een Argentijns-Indiaans recept uit de regio van Salta in het noorden van ArgentiniŽ.


land: ArgentiniŽ
moeilijkheid:
tijd: 1 uur
categorie: Lunch
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 20 maart 2008
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat: Zuivel

ingrediënten (voor 4 personen):
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 10 maiskolven (of voor de luie mensen: mais uit blik)
  • 1 pompoen
  • 1 liter melk
  • 200 gram erg jonge kaas
  • zout, chillipoeder, paprikapoeder

bereiding:
  1. Snij de pompoen in vieren, schep de pitten er uit en doe ze in een pan met tot halverwege water. Zet dit op een laag vuur en laat de pompoenen afgedekt in 10 minuten zacht worden.
  2. Maak ondertussen de maiskolven schoon en snij de mais van de kolf. Doe de mais (in delen indien nodig) in een blender met melk (mais:melk = 3:2) zodat de mais romig wordt. Doe de mais alvast in een grote pan.
  3. Snij de ui, lente-ui en paprika in stukjes. Fruit dit samen in wat olie op laag vuur en voeg wat zout, chillipoeder en veel paprikapoeder toe.
  4. Schep, wanneer de pompoen zacht is, het vruchtvlees van de schil en pureer het met je vork. Voegde pompoen toe aan de mais.
  5. Zet het mengsel van pompoen en mais op het vuur en laat dit al roerend goed warm en zacht worden. Voeg wat zout toe.
  6. Snij de jonge kaas in stukjes en zet deze in een schaaltje op tafel. Schep op borden de maismix en schep een beetje van de (inmiddels ietwat pittige) uienmix in het midden. Serveren!
tip: Lekker met wat brood en een glaasje rode wijn.
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

gerelateerde foto's

* Ana maakt Humita

gerelateerde thema's

* Petra en Marion in ArgentiniŽ