Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Silken tofu

Heerlijk gerecht voor bij een rijsttafel. Dit is een zachte versie van de standaard tofu waar je van zult smullen!


land: China
moeilijkheid:
tijd: 20 minuten
categorie: Hoofdgerecht
toegevoegd door: sabaki
toegevoegd op: 2 juli 2008
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: pittig
Bevat: Vis, Alcohol

ingrediënten (voor 2 personen):
  • 1 stuks Silken tofu (plm. 300g)
  • 0.3 stuks Courgette
  • 3 stuks champignons
  • 1 el sambal
  • 1 drup tomatenpuree
  • 1 drup vissaus
  • 1 drup sherry
  • 1 drup sojasaus

bereiding:
  1. Courgette in dunne "kwart-" plakjes snijden, champignons in kleine stukjes, tofu in stukjes van ca 1x3x3cm;
  2. Op hoog vuur de courgette met de champignons bakken samen met sojasaus, sherry en vissaus totdat de buitenkant van de courgette goudbruin is;
  3. Tofu, sambal, drupje tomatenpuree (voor de kleur) in de pan gooien;
  4. Voorzichtig roeren en serveren.
tip: Lekker bij een chinese rijsttafel
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

gerelateerde thema's

* China