Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Sencha (geroosterde thee)

toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 2 juli 2008
land: Japan

Sencha is een japanse groene thee. De smaak is ietwat grassig, maar erg verfijnd en licht. De thee moet even trekken voordat de smaak optimaal wordt opgenomen door het water.

Sencha betekent letterlijk 'geroosterde thee', maar het proces waarmee sencha verwerkt wordt, is anders dan dat waarmee Chinese groene thee wordt verwerkt. Chinese theesoorten worden direct geroosterd in een pan, maar Japanse thee wordt eerst 15-45 seconden gestoomd, om de fermentatie tegen te gaan. Daarna worden de blaadjes gerold en gedroogd, waardoor ze hun karakteristieke buisvorm krijgen. Na het drogen worden de blaadjes geroosterd.

Door dit proces smaakt de thee wat meer groente-achtig en ietwat bitter. Het water is ook lichter groen dan bij Chinese thee.

Sencha is erg popuplair in Japan, en wordt heet gedronken in de koudere maanden, en met ijs in de warmere.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties

gerelateerde thema's

* Japan