Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Broodje hamburger

Zelf een hamburger maken, jeej! Toch weer wat anders/ een stuk beter dan die rare diepvriesdingen.


land: Nederland
moeilijkheid:
tijd: 15 minuten
categorie: Lunch
toegevoegd door: sabaki
toegevoegd op: 5 juli 2008
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: licht pittig
Bevat: Rundvlees

ingrediënten (voor 2 personen):
  • 2 broodjes
  • 200g rundergehakt
  • 1 ui, versnipperd
  • 1 tl sambal
  • 0.5 tl mosterd
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje zoete paprikapoeder
  • 1 snufje oregano
  • 1 snufje kerry
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 drup slaolie
  • 1 tomaat
  • 2 blaadjes ijsbergsla

bereiding:
  1. Gooi het gehakt, de smaakmakers en de ui (laat eventueel wat ui over) bij mekaar en mixen. Doe een drupje olie erbij.
  2. Maak de hamburgers dun in de vorm van het broodje (rond of ovaal).
  3. Dichtschroeien op heet vuur en nog eventjes op laag vuur doorbakken, evt. restant ui erbij. Op smaak brengen met zout.
  4. Doe een blaadje sla en plakes tomaat op het broodje, gevolgd door de hamburger.
  5. Klaar! Eet smakelijk!
tip: Geeft niet als het niet past; tomaat en sla kun je ook goed gebruiken om je bord te garneren. Lekker met ketchup en mayonaise. De kruiden zijn natuurlijk te vervangen door een andere set met smaakmakers.
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Er zijn nog geen gelinkte items