Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Risotto met champignons

Ik weet niet tot hoeverre dit een 'standaard' risotto is, maar hij is behoorlijk goed!


land: Nederland
moeilijkheid:
tijd: 35 minuten
categorie: Hoofdgerecht
toegevoegd door: sabaki
toegevoegd op: 15 juli 2008
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat:

ingrediënten (voor 2 personen):
  • 200g risottorijst
  • 100g champignons
  • 1 plukje selderij
  • 1 steeltje bosui
  • 1 kleine ui
  • 1 portie bouillon (ik heb hier kippenbouillon gebruikt)
  • 1 teen knoflook

bereiding:
  1. Bouillon maken
  2. De ui, knoflook en de champignons fruiten in wat olie
  3. De risottorijst erbij doen, roeren totdat het glanst
  4. Af en toe steeds wat bouillon toevoegen, zodat de rijst net weer onder water staat.
  5. Ondertussen bosui opbakken, vlak voordat risotto klaar is de koriander kort meebakken, vervolgens de bosui en koriander toevoegen aan de risotto.
  6. Klaar!
tip: Lekker met kaas / parmezaanse kaas. Klein beetje koriander (ongebakken) kan ook mooi als garnering dienen. Lekker met een stukje vlees, zoals een varkenslap.
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Er zijn nog geen gelinkte items