wonton soep Een soort ravioli (deeg met vulling), maar dan op z'n chinees in een soep. Lekker als licht tussendoortje |
land: Nederland moeilijkheid: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tijd: 30 minuten categorie: Tussendoor (hartig) toegevoegd door: sabaki toegevoegd op: 28 september 2008 waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven. pittigheid: niet pittig Bevat: Zeevruchten, Alcohol |
ingrediënten (voor 3 personen):
- 1 pakje wontonblaadjes van de toko (200g, zo'n 40 blaadjes)
- 20 garnalen (bv diepvries, gebeld, rauw)
- 1 teen knoflook
- 1 klein stukje gember
- 2 bosuitjes
- 1 blaadje pakchoi, chinese kool, oid
- 1 scheutje sojasaus
- 1 scheutje sherry
- 1 bosje bieslook
bereiding:
- knoflook en gember in kleine stukjes snijden en in de keukenmachine stoppen
- stop de bosui in grote stengels gehakt ook in de keukenmachine
- voeg garnalen toe, op smaak brengen met sojasaus en sherry
- mixen
- wontonblaadjes vullen en dichtvouwen
- water laten koken en erin gooien, na 5 a 10 min zijn ze klaar (als alles drijft)
- bakjes prepareren met scheutje sojasaus, gehakte bieslook en scheutje sherry
- doe de wontons in de bakjes
- blaadje groente in stukken hakken en heel even in kokend water gooien, daarna bij in het bakje
- serveren maar!
Reacties:
Er zijn nog geen reacties