Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Garnalensalade

Ooit van iemand gehoord als een Latijns-Amerikaans gerecht, maar eigenlijk past het recept in veel keukens. Heel simpel. Lekker als voorgerechtje (cocktail) of als bijgerecht.


land: Mexico
moeilijkheid:
tijd: 10 minuten
categorie: Bijgerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 28 september 2008
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat: Zeevruchten

ingrediënten (voor 4 personen):
  • 200 g gepelde en gekookte garnalen
  • 1 rode ui
  • Bosje koriander
  • 1 limoen
  • Zout

bereiding:
  1. Snij de ui in kleine stukjes. Hak de koriander grof.
  2. Doe de garnalen in een mengkom. Voeg de rode ui, koriander en een beetje zout toe.
  3. Knijp de limoen uit boven de kom.
  4. Mengen en klaar! Eventueel nog even laten staan, zodat de smaak goed intrekt.
tip: Als cocktail serveren op een bedje van sla.
Reacties:

sabaki
Hmmmm lekker! Vooral de combinatie koriander en limoen verrastte mij met zijn frisse, vooral niet te overheersende koriandersmaak.

gerelateerde foto's

* Garnalensalade a la chrystal