Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Bloemkoolsaus

Basis bloemkoolsaus


land: Nederland
moeilijkheid:
tijd: 5 minuten
categorie: Overig
toegevoegd door: sabaki
toegevoegd op: 29 september 2008
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat: Zuivel

ingrediënten (voor 0 personen):
  • boter
  • melk
  • boter
  • peper
  • zout

bereiding:
  1. Verhit de boter in een pan
  2. Roer hier de bloem door
  3. Giet dan beetje bij beetje de melk erbij en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
  4. Breng de saus op smaak met peper en zout.
tip: Lekker op... bloemkool!
Reacties:

chrystal
Inderdaad een goede basis voor veel sauzen, niet alleen voor bloemkool. Nog wat tips: - Roer met een garde, dan krijg je geen klontjes - Voeg bijvoorbeeld verse basilicum, dille of bieslook, kaas, kaneel of kruidnagel toe voor een kruidig sausje.

Er zijn nog geen gelinkte items