Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Gestoofde ossenstaart

De slager keek me een beetje raar aan toen ik vroeg om ossenstaart om te stoven. Maar in Spanje was het de kokkin van het hotel immers ook gelukt. En inderdaad, na 4 uur stoven hadden we heerlijke, smaakvolle en zachte ossenstaart!


land: Spanje
moeilijkheid:
tijd: 4 uur en 30 minuten
categorie: Hoofdgerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 23 november 2008
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat: Rundvlees, Alcohol

ingrediënten (voor 3 personen):
  • 3 Ossenstaart-stukken (meestal per wervel verkrijgbaar)
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • rode wijn
  • zout en zwarte peper
  • 1 laurierblad
  • klontje boter

bereiding:
  1. Smelt een klontje boter in een braadpan en bak hierin de ossenstaartstukken aan alle kanten even aan, zodat ze overal zijn dichtgeschroeid. Bestrooi ze ondertussen met zout en peper.
  2. Giet er een glaasje water bij om te blussen, en giet er rode wijn bij tot de staarten ongeveer tot de helft onder staan.
  3. Snij de ui en 1 tomaat in grove stukken en voeg die toe in de pan, samen met het laurierblad. Schep het geheel even om en laat dit met deksel op een laag vuur sudderen.
  4. Laat dit 4 uur staan en schep af en toe om. Voeg eventueel wijn toe als er te veel verdampt.
  5. Voeg aan het einde de andere tomaat in stukken toe, zodat die nog even meewarmt maar niet geheel oplost. Serveren!
tip: Let op! De stukken kunnen een beetje aanbakken als je ze niet vaak genoeg ronddraait. Lekker met gekookte aardappeltjes. Het vocht is prima jus!
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Er zijn nog geen gelinkte items