Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Lamssateetjes met komijn

In Shanghai zie je veel moslims uit het Westen van China lamssate verkopen langs de weg. Ik probeerde de smaak te benaderen, en ik moet zeggen dat het met dit recept aardig gelukt is!


land: China
moeilijkheid:
tijd: 20 minuten
categorie: Bijgerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 4 januari 2009
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: pittig
Bevat: Lams/Kalfsvlees

ingrediënten (voor 4 personen):
  • 400 gram lamsvlees (om kort te bakken, dus geen stoofvlees)
  • komijnzaad (heel)
  • komijnzaad (gemalen)
  • 1 teentje knoflook
  • chillipoeder of piripirikruiden
  • olie
  • zout
  • 16 satestokjes

bereiding:
  1. Snij het lamsvlees in blokjes en doe het in een kom. Strooi er de hele en gemalen komijnzaadjes overheen, veel chillipoeder en wat zout. Vermaal een teentje knoflook in een vijzel en doe het bij het vlees. Voeg net genoeg olie toe om de marinade goed te laten mengen. Roer goed om.
  2. Als je tijd hebt, laat je de marinade even intrekken.
  3. Rijg het vlees aan de stokjes. Bak ze in een grillpan of grillapparaat in vijf minuten gaar.
  4. Serveren!
tip: Goed fingerfood voor op feestjes!
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Er zijn nog geen gelinkte items