Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Empanadas

Argentijnse gehaktflapjes uit de oven.


land: ArgentiniŽ
moeilijkheid:
tijd: 1 uur en 30 minuten
categorie: Tussendoor (hartig)
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 4 januari 2009
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat: Rundvlees, Zuivel

ingrediënten (voor 20 stuks):
  • 500 g mager rundergehakt
  • 50 gram boter
  • 5 sjalotjes
  • 2 tomaten
  • 1 groene paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • paar takjes peterselie
  • oregano
  • gemalen komijn
  • paprikapoeder
  • handje rozijnen
  • 8 olijven
  • 2 eieren
  • zout en peper
  • Deeg:
  • 2 kopjes bloem
  • 0,5 kopje boter
  • 1 ei
  • paprikapoeder
  • zout
  • warm water

bereiding:
  1. Kook de eieren hard.
  2. Hak de sjalotjes, tomaten, paprika, knoflook, peterselie, olijven en eieren in stukjes.
  3. Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin kort de uitjes. Bak het gehakt rul. Voeg de tomaten, paprika, knoflook, peterselie, oregano, komijn en het paprikapoeder toe. Roer goed om.
  4. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel even afkoelen. Voeg dan de rozijnen, eieren en olijven toe. Op smaak brengen met wat zout.
  5. Het deeg: klop het ei met wat zout en paprikapoeder. Voeg dan wat warm water toe tot je een half kopje vloeistof hebt. Meng de boter en de bloem door elkaar (evt boter smelten) en voeg langzaam het eimengsel toe. Kneed het deeg tot het mooi egaal en niet plakkerig is. Voeg evt meer bloem of meer warm water toe. Laat het deeg 3 minuten rusten.
  6. Rol het deeg uit en snij rondjes van 8 cm doorsnee. Doe wat vulling in het midden, vouw dubbel en knijp het randje goed dicht (evt plakken met water of ei).
  7. Leg de empanadas op een ingevette bakplaat in een voorverwarmde oven (200 graden). Na een minuut of 10 zijn ze goudbruin.
  8. Even laten afkoelen, en serveren!

Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Er zijn nog geen gelinkte items