Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Pasta met gegrilde zalm

Zomaar wat bij elkaar gedaan, maar het beviel erg goed!


land: Nederland
moeilijkheid:
tijd: 30 minuten
categorie: Hoofdgerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 4 januari 2009
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat: Vis, Zuivel

ingrediënten (voor 4 personen):
  • 4 zalmfiletjes met huid
  • 400 gram pasta
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • champignons
  • cherrytomaatjes
  • 125 ml zure room
  • 4 tl kappertjes
  • paar takjes peterselie
  • zout en witte peper
  • goede olijfolie extra vergine
  • olijfolie om in te bakken

bereiding:
  1. Kook de pasta met wat zout.
  2. Snij de paprika in stukken, de courgette in dikke plakken, de champignons in schijfjes en de cherrytomaatjes in tweeen. Hak de knoflook fijn.
  3. Doe in een staafmixerbakje de zure room, de kappertjes, de peterselie, wat peper en zout en een mespuntje van de knoflook. Meng het goed met de staafmixer.
  4. Grill de courgetteschijven in een grillpan of grillapparaat. Leg daarna de zalm op de grill.
  5. Snij het sjalotje in fijne ringen. Bak het sjalotje en de knoflook met wat olie tot ze wat bruin worden. Uit laten lekken op wat keukenpapier.
  6. Bak de paprika en champignons op hoog vuur.
  7. Giet de pasta af (niet met koud water spoelen!). Giet een ruime hoeveelheid extra vergine olijfolie over de pasta. Voeg de uitjes en knoflook toe en wat peper en zout.
  8. Voeg op het laatst de tomaatjes toe aan de paprika en champignons.
  9. Haal de zalm van de grill als hij gaar is. Bak nog even de courgette op de grill om hem warm te maken.
  10. Serveren! Het sausje kun je over de zalm en over de pasta doen.
tip: Drink er een wit wijntje bij. Een waar feestmaal!
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Er zijn nog geen gelinkte items