Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Aardbeienkwarktaart

Heel feestelijk, ik maak zelf de kwarktaart natuurlijk suikervrij, met honing. Lekker!


land: Nederland
moeilijkheid:
tijd: 2 uur
categorie: Tussendoor (zoet)
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 5 juni 2009
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat: Zuivel

ingrediënten (voor 12 personen):
  • 200 g (volkoren)koekjes (evt suikervrij)
  • 2 eieren
  • 2 el zonnebloemolie
  • 500 g kwark
  • 500 g aardbeien
  • 250 g honing (of suiker)
  • 500 ml slagroom
  • 1 (pers)sinaasappel
  • 15 blaadjes gelatine
  • enkele frambozen

bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Breek de koekjes in stukken en maal ze in een keukenmachine fijn, samen met 2 eierdooiers en 2 el zonnebloemolie. Verspreid de koekkruimels over de bodem van een grote springvorm (26 cm doorsnee) en druk ze aan met een lepel.
  3. Bak de bodem 10 minuten op 180 graden in de voorverwarmde oven. Laat de bodem afkoelen.
  4. Week 12 gelatinebladen 5 minuten in ruim koud water. Pers de sinaasappel uit. Verwarm het sap in een pannetje en haal het van het vuur zodra het begint te koken. Los de 12 gelatineblaadjes 1 voor 1 hierin op.
  5. Pureer 300 gram van de aardbeien (bewaar in ieder geval de mooiste). Klop 250 ml slagroom luchtig. Meng de kwark met de gepureerde aardbeien, 200 gram honing, de geklopte slagroom en het (niet meer hete) sinaasappelsap met gelatine. Roer goed door en giet dit mengsel in de springvorm op de bodem. Zorg dat het oppervlak mooi glad is en zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast.
  6. Week de overige gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water. Pureer ruim de helft van de overige aardbeien (laat de mooiste over). Verwarm dit in een pannetje en voeg er wat honing aan toe tot het zoet genoeg is. Haal de pan van het vuur zodra het dreigt te gaan koken, en los de gelatineblaadjes er in op. Laat dit mengsel even afkoelen en giet het dan gelijkmatig over de afgekoelde kwarktaart. Zet de taart terug in de koelkast, voor minimaal een uur.
  7. Garneer de taart met de overige slagroom, geklopt en in toefjes (met een slagroomspuit), de overige aardbeien en de frambozen.
  8. Pas als de taart helemaal opgestijfd is, kun je de springvormring verwijderen. Serveren!
tip: Aardbeien pureren in een blender gaat het makkelijkst als je een scheutje vloeistof, bijvoorbeeld sinaasappelsap, toevoegt.
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Er zijn nog geen gelinkte items