Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Perensorbetijs

Iedereen houdt van perenijs!


land: Nederland
moeilijkheid:
tijd: 1 uur
categorie: Nagerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 17 augustus 2009
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat:

ingrediënten (voor 6 personen):
  • 6 kleine rijpe peren
  • 400 ml water
  • 100 g rietsuiker
  • kaneelstokje
  • 2 el vers citroensap

bereiding:
  1. Schil de peren en verwijder de klokhuizen. Snij ze in stukken.
  2. Breng het water met de suiker aan de kook. Als de suiker helemaal is opgelost, voeg je de peren en het kaneelstokje toe. Laat dit koken tot de peren zacht zijn.
  3. Wrijf dit door een zeef en voeg het citroensap toe. Zet het een half uurtje in de koelkast.
  4. Giet het mengsel dan in je ijsmachine en laat hem een half uurtje draaien. Daarna nog heel even in de vriezer. Serveren!
tip: Geen ijsmachine? Dan doe je het mengsel direct in de vriezer, en roer je het elk half uur door om kristalvorming te voorkomen.
Reacties:

Er zijn nog geen reacties