Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Bulgur met tomaat

Toen ik zocht op recepten voor bulgur, kwam ik meestal tegen 'Bulgur bereiden zoals op de verpakking'. Lekker dan, mijn verpakking had geen bereidindswijze. Maar na wat navragen en proberen ben ik hier toe gekomen. Lekker!


land: Turkije
moeilijkheid:
tijd: 30 minuten
categorie: Hoofdgerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 27 augustus 2009
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: licht pittig
Bevat:

ingrediënten (voor 2 personen):
  • 1 vol koffiekopje bulgur
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui/sjalot
  • gemalen komijn
  • paprikapoeder
  • chilipoeder
  • (platte) peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie

bereiding:
  1. Breng een liter water aan de kook (in de waterkoker).
  2. Hak de knoflook fijn en snij de ui in grove stukken.
  3. Verwarm twee eetlepels olie in een diepe pan en bak hierin de knoflook en ui.
  4. Voeg hier de bulgur aan toe en roer goed. Voeg dan een scheut heet water toe tot de bulgur half in het water staat. Voeg dan enkele theelepels tomatenpuree toe en het paprikapoeder, komijn, peper en zout.
  5. Blijf roeren en hou de bulgur nat door steeds een scheutje heet water toe te voegen. Na ongeveer 25 minuten is de bulgur gaar.
  6. Als de bulgur bijna klaar is, hak je de peterselie grof en voeg je die toe.
tip: Serveren met lamssate en gegrilde groente. Lekker anders!
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Er zijn nog geen gelinkte items