Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Pikante Aubergine

De naam zegt het al...


land: China
moeilijkheid:
tijd: 30 minuten
categorie: Hoofdgerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 14 januari 2006
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: heel pittig
Bevat: Noten, Alcohol

ingrediënten (voor 4 personen):
  • 2 aubergines
  • 1 el zout
  • chilipoeder
  • zonnebloemolie
  • 1 el rijstwijn
  • 1 dl water
  • 1 el sambal
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el soyasaus
  • 1 el rijstazijn
  • zout, peper
  • geroosterd sesamzaad

bereiding:
  1. Snij de aubergine in grove stukken. Doe ze in een kom en stroor er de eetlepel zout overheen. Laat dit 20 minuten staan.
  2. Meng de sambal, de knoflook, de soyasays en de rijstazijn tot een sausje.
  3. Spoel de aubergine goed af in een vergiet, en dep hem goed droog met keukenpapier. Strooi er chilipoeder overheen.
  4. Verhit olie in een wok, en voeg de aubergine met de rijstwijn toe. Bak dit totdat de aubergine een beetje bruin wordt. Voeg het water toe en dek de wok af, laat dit 3 minuten stoven. Voeg het sausje toe en bak nog even. Voeg naar smaak peper en zout toe, en schep het op een serveerschaal. Strooi er sesamzaad over en dien op.
tip: Eet dit als een van de vele gerechten bij een rijsttafel.
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

gerelateerde thema's

* China