Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Chinese soep

Een beetje zurig, en apart van smaak, maar erg chinees en erg lekker!


land: China
moeilijkheid:
tijd: 30 minuten
categorie: Voorgerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 14 januari 2006
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat:

ingrediënten (voor 6 personen):
  • 6 gedroogde chinese champignons
  • 6 gedroogde wolkenoren (soort paddestoelen)
  • enkele gedroogde leliebloemen
  • 115 gram varkenshaas
  • 3 el maizena
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 1,5 liter bouillon (van blokje)
  • 150 g verse tofu
  • 4 el rijstazijn
  • 1 el soyasaus
  • 1 ei
  • 1 tl sesamolie
  • zout en peper
  • 2 lenteuitjes

bereiding:
  1. Doe de champignons, wolkenoren en leliebloemen in een kom en giet er zoveel heet water bij, dat ze onder staan. Laat dit een half uur weken.
  2. Snij de ui fijn, en snij de varkenshaas in dunne reepjes. Bestrooi de varkenshaas met een eetlepel maizena.
  3. Giet de chamignons enzo af, en bewaar het vocht. Snij de steeltjes van de chinese champignons af en snij ze in reepjes.
  4. Verhit de olie in een wok, en laat het heet worden. Fruit de ui en voeg het vlees toe. Bak dit tot het verkleurt. Voeg de bouillon, de champignons, wolkenoren en leliebloemen, en wat van het weekvocht toe. Laat dit 15 minuten zacht koken.
  5. Snij de tofu in stukjes, en meng de overige maizena met een beetje water. Voeg het maizenapapje toe aan de soep. Voeg de tofu, azijn soyasaus en zout en peper toe.
  6. Klop het ei los. Breng de soep tegen de kook aan. Laat het ei van een vork als sliertjes in de soep druipen, zodat er sliertjes in de soep ontstaan. Voeg de sesamolie en de lenteuitjes toe en dien op.
tip: Vervang de varkenshaas door meer tofu voor een vegetarische soep. Eet de soep vooraf als hollanders of bij de rijst zoals de chinezen.
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

gerelateerde thema's

* China