Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Eenvoudige pasta met ansjovis

Proef de kracht van de italiaanse eenvoud met deze pasta. Less is more!


land: ItaliŽ
moeilijkheid:
tijd: 15 minuten
categorie: Hoofdgerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 14 februari 2010
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat: Vis

ingrediënten (voor 2 personen):
  • 200 gram (verse) tagliatelle
  • 8 zwarte olijven
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 3 ansjovisjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 6 blaadjes verse basilicum
  • Olijfolie (traditioneel, om te bakken)
  • Extra vergine olijfolie
  • Zeezout

bereiding:
  1. Kook de tagliatelle in water met zout en een scheutje extra vergine olijfolie.
  2. Snij de olijven, tomaten en ansjovisjes in stukjes en de ui in ringen. Hak de knoflook fijn.
  3. Verhit de olie in een kleine koekepan. Voeg de uien en knoflook toe en bak even. Voeg geleidelijk de olijven, tomaten en ansjovis toe.
  4. Hak de basilicum in reepjes en voeg deze toe.
  5. Giet de pasta af, doe hem terug in de pan en voeg er nog wat extra vergine olijfolie en zout aan toe. Schud de pan om te mengen.
  6. Schep de tagliatelle op twee borden, met de ansjovismix erop. Serveren!
tip: Serveren met een stukje zalm (op de huid) van de grill en een salade van rucola en cherrytomaatjes. Eventueel nog bestrooien met parmezaanse kaas.
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Er zijn nog geen gelinkte items