Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Chocolade-ijs

Dit keer geen schokkende ijssmaak, maar alsvanouds lekker!


land: Nederland
moeilijkheid:
tijd: 1 uur
categorie: Nagerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 19 december 2010
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat: Zuivel

ingrediënten (voor 8 personen):
  • 500 ml slagroom
  • 3 el cacaopoeder
  • 140 g pure chocola
  • 250 volle melk
  • 150 suiker
  • snufje zout
  • 5 grote eierdooiers
  • 1/2 tl vanille-extract

bereiding:
  1. Verwarm de helft van de room in een pan, en klop er het cacaopoeder door. Breng dit aan de kook en laat het zachtjes al kloppend een halve minuut doorkoken. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade in stukjes toe, roerend tot deze gesmolten is. Giet dan de overige room erbij. Giet dit in een kom en schraap de pan uit.
  2. Verwarm de melk, de suiker en het snufje zout in dezelfde pan. Klop in een andere kom de eierdooiers los. Giet langzaam de warme melk bij de eierdooiers, onder voortdurend kloppen (voorzichtig, anders krijg je stukjes ei!). Giet daarna het mengsel terug in de pan.
  3. Roer het mengsel continu door op matig vuur tot het dikker wordt. Pas weer op dat het geen stukjes ei worden! Giet het mengsel door een zeef bij het chocolademengsel en roer het door. Voeg het vanille-extract toe.
  4. Koel het mengsel af in een ijsbad (au bain marie, maar dan koud). Zet het in de koelkast tot het koud is, en doe het dan in de ijsmachine. Als het mengsel te dik is, kun je het wat loskloppen.
tip: Lik je tools af, als niemand kijkt!
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Er zijn nog geen gelinkte items