Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Kaneelijs

Heerlijk om te combineren met chocolade-ijs!


land: Nederland
moeilijkheid:
tijd: 1 uur en 40 minuten
categorie: Nagerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 19 december 2010
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat: Zuivel

ingrediënten (voor 8 personen):
  • 250 volle melk
  • 150 suiker
  • snufje zout
  • 10 kaneelstokjes
  • 500 ml slagroom
  • 5 eierdooiers

bereiding:
  1. Verwarm de melk, de suiker, het snufje zout, de gebroken kaneelstokjes en de helft van de room in een pan. Haal de pan van het vuur, zet de deksel er op en laat dit een uur staan.
  2. Warm het mengsel opnieuw op, verwijder de kaneelstokjes en gooi ze weg.
  3. Klop in een aparte kom de eierdooiers los. Giet heel langzaam het warme mengsel erbij, onder voortdurend kloppen. Pas op dat je geen eierstukjes krijgt! Schenk dan het mengsel weer terug in de pan.
  4. Blijf het mengsel doorroeren terwijl je het langzaam opwarmt. Pas weer op dat het geen stukjes ei worden! Ga door tot het mengsel dikker wordt.
  5. Doe de overige room in een kom en giet het warme mengsel er door een zeef bij. Koel het af in een ijsbad (au bain marie, met ijs). Zet het in de koelkast tot het koud is, en doe het dan in de ijsmachine.
tip: Serveren met chocolade-ijs!
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Er zijn nog geen gelinkte items