Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Chai-ijs

Chai betekent Thee, maar in India is Chai thee met melk en specerijen die hem wat pit geven. Ook erg lekker als ijs, dus!


land: India
moeilijkheid:
tijd: 1 uur en 30 minuten
categorie: Nagerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 22 december 2010
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat: Zuivel

ingrediënten (voor 8 personen):
  • 1 steranijs
  • 10 hele kruidnagels
  • 10 pimentbessen
  • 2 kaneelstokjes
  • 10 witte peperkorrels
  • 2 gebroken kardemom-zaden in huls
  • 15 gram losse zwarte thee
  • 250 ml volle melk
  • 500 ml slagroom
  • 100 g suiker
  • snufje zout
  • 6 eierdooiers

bereiding:
  1. Doe de melk, de helft van de room en de kruiden in een pan en verwarm dit. Laat het net niet koken. Neem van het vuur af, doe de deksel er op en laat dit 1 uur staan.
  2. Warm het weer op tot net niet koken, voeg de zwarte thee toe, haal van het vuur en laat dit 10 minuten trekken. Giet dit door een zeef in een kom en giet het gezeefde mengsel weer terug in de pan. Voeg de suiker toe en verwarm al roerend tot de suiker is opgelost.
  3. Klop de eierdooiers los in een grote mengkom. Giet hier heel langzaam het warme melkmengsel bij terwijl je continu klopt met een garde (pas op dat je geen stukjes ei krijgt!). Doe dit terug in de pan en warm het langzaam al kloppend met een garde op, tot het iets dikker wordt (10 minuten). Laat het niet warmer worden dan 80 graden, dan krijg je eistukjes.
  4. Haal dit van het vuur. Doe de overige room in een kom in een ijsbad (au bain marie met ijs en koud water). Giet door een zeef het warme mengsel hierbij, en roer het door zodat het afkoelt.
  5. Laat het nog een tijdje afkoelen in de koelkast, en giet het dan in je ijsmachine.
tip: Serveren na een Indiase maaltijd.
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Er zijn nog geen gelinkte items