Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Kerrieroomsaus met kokosmelk

Omdat je geen koemelk mag. Of omdat je even geen verse melk in huis hebt, maar wel kokosmelk. Of omdat je gewoon van kokosmelk houdt.


moeilijkheid:
tijd: 10 minuten
categorie: Bijgerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 5 maart 2011
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat:

ingrediënten (voor 4 personen):
  • 20 gram boter
  • 2 el bloem
  • 400 ml kokosmelk (geschud)
  • 2 el kerrie massala
  • peper en zout

bereiding:
  1. Smelt het klontje boter in een kleine, diepe pan op laag vuur. Als de grote bellen verdwenen zijn, voeg je de bloem toe en roer je goed met een garde tot de bloem geel is van de boter.
  2. Voeg een scheutje kokosmelk toe en roer met de garde tot de bloem in de kokosmelk is opgelost. Voeg steeds een scheut toe en roer weer goed, tot de saus dik is, en voeg dan de volgende scheut toe. Ga door (met steeds grotere scheuten) tot het hele blik er in zit.
  3. Voeg de kerrie en peper en zout toe en laat de saus nog even al roerend pruttelen.
tip: Serveren met bijvoorbeeld bloemkool of broccoli.
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Er zijn nog geen gelinkte items