Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Wortel-tomaten-pompoensoep

Deze heerlijke soep is makkelijk te maken, super gezond en een heerlijk nazomergerecht met seizoensgroenten. Ook prima als wortel-tomatensoep of pompoen-tomatensoep te bereiden!


land: Nederland
moeilijkheid:
tijd: 30 minuten
categorie: Voorgerecht
toegevoegd door: Wepbje
toegevoegd op: 8 oktober 2011
waardering:
pittigheid: niet pittig
Bevat: Zuivel

ingrediënten (voor 4 personen):
  • grove stukken ui
  • olijfolie
  • enkele knoflookteentjes
  • 10 worteltjes (eventueel doormidden gebroken)
  • kwart pompoen in grove stukken
  • zout
  • peper
  • theelepel komijnzaad
  • twee miniblikjes tomatenpuree
  • 1l kokend water
  • 3 lenteuitjes
  • blokjes van 2 verse tomaten tl sambal
  • scheutje yoghurt
  • staafmixer

bereiding:
  1. Fruit grove stukken ui in olijfolie, samen met knoflookteentjes.
  2. Voeg wortels (eventueel doormidden gebroken) en stukjes pompoen toe.
  3. Bestrooi met zout en peper en een theelepel komijnzaadjes.
  4. Laat dit een minuutje opbakken en evt. met een scheutje water nog ca. 10 minuten stoven.
  5. Voeg twee miniblikjes tomatenpuree toe en het water.
  6. Laat 10 minuten zachtjes koken.
  7. Pureer met de staafmixer het geheel.
  8. Voeg lenteui en blokjes verse tomaat toe. Voeg beetje sambal toe. Laat enkele minuten doorpruttelen.
tip: Serveer met scheutje yoghurt en verse lenteui.
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Er zijn nog geen gelinkte items