Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Pandanijs

Heerlijk ijs met kokosmelk en pandanblad.


moeilijkheid:
tijd: 1 uur
categorie: Nagerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 1 januari 2014
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat: Zuivel

ingrediënten (voor 8 personen):
  • 500 ml kokosmelk
  • 250 ml plantaardige melk
  • 130 g rietsuiker
  • 6 eidooiers
  • 6 kleine pandanbladeren
  • snufje zout

bereiding:
  1. Verwarm de helft van de kokosmelk met de plantaardige melk, suiker, een snufje zout en de pandanbladeren in een pan tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur, doe er een deksel op en laat minstens een half uur staan.
  2. Klop de eidooiers los in een kom. Verwarm de melk weer en giet deze dan al kloppend in een dun straaltje bij de eieren. Als je dit te snel doet, gaat het ei stollen en krijg je stukjes. De pandanbladeren mogen in de pan blijven. Klop goed door.
  3. Giet het mengsel terug in de pan met de bladeren en zet op een laag vuur. Gebruik een thermometer en verwarm al roerend met een spatel langzaam tot net onder de 80 graden (77 - 79 graden). Schraap goed over de bodem. Houd een paar minuutjes op temperatuur en blijf roeren. Haal dan de pan van het vuur.
  4. Giet het warme mengsel inclusief bladeren bij het restant van de kokosmelk. Laat het mengsel goed afkoelen in de koelkast, bijvoorbeeld een nacht.
  5. Zeef het mengsel (voor het blad en evt stukjes ei) en maak er ijs van in een ijsmachine. Nog even goed koud laten worden in de vriezer, en serveren!
tip: Je kunt er voor een mooi effect wat groene kleurstof doorheen roeren, na het verwarmen. Als je geen ijsmachine hebt, kun je het ijs in een bakje in de vriezer maken, en het er regelmatig uithalen om te roeren.
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Er zijn nog geen gelinkte items