Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Kleefrijst met mango

Hét Thaise toetje!


land: Thailand
moeilijkheid:
tijd: 1 uur
categorie: Nagerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 1 januari 2014
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat:

ingrediënten (voor 4 personen):
  • 600 ml kokosmelk
  • 50 g rietsuiker
  • 25 g basterdsuiker
  • 4 pandanbladeren
  • 150 g kleefrijst
  • 2 rijpe mango's
  • 2 eetlepels rijstbloem
  • Snufje zout

bereiding:
  1. Week de kleefrijst een nacht in water. Stoom dan de rijst in een stoommandje in een half uur gaar.
  2. Meng de gestoomde rijst met 200 ml kokosmelk, de basterdsuiker en een snufje zout. Verdeel de rijst in vier vormpjes of bakjes en zet weg.
  3. Los de rijstbloem op in een klein beetje kokosmelk. Verwarm de rest van de kokosmelk met het pandanblad in een pannetje. Voeg de opgeloste rijstbloem toen en roer goed met een garde, zodat de saus enigszins bindt. Los dan de suiker op en voeg een snufje zout toe. Laat iets afkoelen.
  4. Schil de mango en snij het vruchtvlees in reepjes. Keer de vormpjes met de rijst om op bordjes, garneer de rijst met de mango en giet een flinke lepel saus eroverheen. Serveren!

Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Er zijn nog geen gelinkte items