Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Broccoli met Kunyitsaus

Broccoli met zelfbedachte saus van kokosmelk en kunyit (geelwortel)


land: China
moeilijkheid:
tijd: 15 minuten
categorie: Hoofdgerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 14 januari 2006
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat:

ingrediënten (voor 2 personen):
  • 300 g broccoli
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • een stukje verse kunyit (geelwortel) van 2 cm
  • 200 ml kokosmelk
  • kunyitpoeder (kurkuma, bij de silvo kruiden)
  • chiliolie (of beetje sambal)
  • 1 el maizena
  • peper en zout

bereiding:
  1. Snij de broccoli in roosjes en stoom ze in een stoommandje in een minuut of 10 beetgaar (regelmatig checken! het moet niet te zacht worden).
  2. Snij de ui in stukjes, en hak de knoflook en geschilde verse kunyit fijn. Meng de maizena met een beetje water tot een papje.
  3. Verhit wat olie in de pan, en fruit de ui, knoflook en kunyit. Voeg de kokosmelk toe en laat even koken zodat het geel wordt. Strooi er wat kunyitpoeder bij. Voeg het maizenapapje toe zodat het indikt (te dik: meer water. te dun: meer maizena). Voeg naar smaak wat peper, zout en chiliolie toe.
  4. Doe de broccoli in een serveerschaal, en giet er de saus overheen. Hmmmmm!!!
tip: Als je geen verse geelwortel kunt vinden, kun je ook meer kunyitpoeder gebruiken. Eten met rijst!
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

gerelateerde thema's

* China