Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Wittechocoladetruffeltaart

Tja, do I need to say more?? Uit het boek van Neel.


moeilijkheid:
tijd: 30 minuten
categorie: Tussendoor (zoet)
toegevoegd door: Hiltje
toegevoegd op: 15 januari 2006
waardering:
pittigheid: niet pittig
Bevat: Zuivel

ingrediënten (voor 12 personen):
  • Voor het deeg
  • 2 eieren
  • 4 el basterdsuiker
  • 5,5 el bloem
  • 50 gr witte chocolde
  • Voor de truffelllaag
  • 3 dl slagroom
  • 350 gr witte chocolade
  • 250 gr roomkaas
  • Voor de garnering
  • pure, witte of melk chocolade
  • cacaopoeder

bereiding:
  1. Vet de springvorm (20cm) in. Bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Klop de eieren en suiker 10 minuten tot een licht en luchtig mengsel dat langzaam van de garde loopt.
  3. Zeef de bloem en schep hem met een metalen lepel of een spatel erdoor.
  4. Doe hierbij de gesmolten chocolade.
  5. Schep het deeg in de springvorm.
  6. Bak de cake 25 minuten in een op 180 C voorverwarmde oven, tot hij veerkrachtig aanvoelt.
  7. Laat de cake rusten even rusten in de vorm.
  8. Laat hem verder afkoelen op een taartrooster.
  9. Doe de afgekoelde cake terug in de springvorm.
  10. Breng voor de truffelllaag de slagroom al roerend aan de kook.
  11. Laat hem iets afkoelen en voeg de witte chocolade toe.
  12. Roer tot het een glad mengsel is.
  13. Haal de pan van het vuur.
  14. Laat dit al roerend bijna helemaal afkoelen.
  15. Roer de roomkaas erdoor.
  16. Schenk dit mengsel op de taart en laat deze 2 uur in de koelkast opstijven in de koelkast.
  17. Verwijder de springvorm en zet de taart op een gebaksschaal.
  18. Garneer de taart met chocolade krullen en cacaopoeder.
tip: Tja nu zitten jullie vast te denken, chocolade krullen hoe maak ik dat nou? Heel simpel. Je kunt met een dunschiller stukjes chocolade van een reep afschillen. Of je laat chocolde smelten, smeert dit uit op een harde plank (niet van hout!!) en daarna rasp je er langs met een mes. Succes!!
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Er zijn nog geen gelinkte items