Langhammers Worteltjestaart Noorse worteltjestaart |
land: Noorwegen moeilijkheid: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tijd: 1 uur en 30 minuten categorie: Tussendoor (zoet) toegevoegd door: chrystal toegevoegd op: 15 januari 2006 waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven. pittigheid: niet pittig Bevat: Zuivel |
ingrediënten (voor 1 stuk):
- 4 eieren
- 3 dl suiker
- 3 dl meel
- 2 tl natron (is een soort smaakstof, anders dan vanillesuiker)
- 2 tl kaneel
- 1 tl zout
- 1 tl vanillesuiker
- 1 ˝ dl olie
- 4-5 dl rauwe, schone wortelen
- --
- Voor de glazuur:
- 100 gr smeerkaas (bijv. Philadelphia)
- 1 tl vanillesuiker
- 50 gr boter of margarine
- 125 gr poedersuiker (ca 3 dl)
bereiding:
- Roer de eieren en suiker samen tot 'eggedosis'. Dat is net alsof je schuim maakt van eieren maar in dit geval met suiker en eigeel erbij. Moet een luchtige substantie worden.
- Zeef vervolgens het meel, natron (weet niet zo goed of wij dat hebben), kaneel, zout en vanillesuiker erbij.
- Rasp de wortelen fijn en roer het door het geheel tot slot.
- Bak de taart op 190°C in ongeveer 1 uur gaar op het onderste rooster (de taart kun je invriezen zonder glazuur)
- Voor het glazuur: Roer het geheel samen en smeer het op de cake (die afgekoeld moet zijn!!
Reacties:
Er zijn nog geen reacties