Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Samosa's met munt

Indiase gehaktflapjes


land: India
moeilijkheid:
tijd: 1 uur
categorie: Tussendoor (hartig)
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 15 januari 2006
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat: Rundvlees, Varkensvlees, Zuivel

ingrediënten (voor 20 personen):
  • 2 el olie
  • 1 ui
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 400 g gemengd gehakt
  • 1 el kerrie
  • 1 tomaat
  • 1 aardappel
  • wat verse muntblaadjes
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 el room
  • --
  • Voor de dipsaus
  • 20 g verse muntblaadjes
  • 4 lente-uitjes
  • 1 rawit pepertje
  • 1/4 tl zout
  • 1 el citroensap
  • 2 tl suiker
  • 1/4 tl garam masala (indiase kruidenmix)

bereiding:
  1. Snij de ui fijn. Hak de gember fijn. Snij de aardappel in blokjes. Snij de tomaat fijn. Laat het bladerdeeg alvast ontdooien.
  2. Verhit wat olie in een wok, en doe er het gehakt en de kerrie in. Bak dit op hoog vuur bruin. doe er een theelepel zout en de tomaat bij. Doe een deksel op de pan en laat het 5 minuten bakken. Doe er dan de aardappelblokjes en 3 eetlepels water bij, en roerbak dit nog 5 minuten. Zet het vuur uit en laat alles afkoelen. Hak de munt fijn en doe die er bij.
  3. Verwarm de oven voor op 210 graden. Snij rondjes van 13 cm doorsnee uit het bladerdeeg, en snij ze doormidden. Vouw de halve cirkels dubbel, en druk ze aan de rechte kant dicht.
  4. Schep een beetje gehakt in de flapjes (zoveel als er inpast, en dat is niet heel veel!) en druk ze dicht.
  5. Scheid het ei van de eierdooier, en gebruik alleen de dooier. Klop die los, met de room. Smeer met een kwastje wat ei op de flapjes.
  6. Bak de flapjes in een kwartiertje bruin in de oven.
  7. Voor de saus: Hak de muntblaadjes, lente-uitjes en peper grof. Pureer ze met een staafmixer, doe er nog 3 eetlepels water bij, en de andere ingredienten. Pureer dit goed.
  8. Sop de samosa's in de muntsaus. Hmmmm!!!
tip: Je kunt de flapjes ook vantevoren maken en in de koelkast zetten, en pas in de oven doen als je ze gaat opeten.
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Er zijn nog geen gelinkte items