Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Kip met Cashewnoten, optimised

De zelf-geoptimaliseerde versie van de thaise kip met cashewnoten. Zo vind ik hem het lekkerst!


land: Thailand
moeilijkheid:
tijd: 15 minuten
categorie: Hoofdgerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 2 februari 2006
waardering:
pittigheid: niet pittig
Bevat: Gevogelte, Noten

ingrediënten (voor 2 personen):
  • 200 g kip(dij)filet
  • 1 bakje ongezouten cashewnoten
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • koriander
  • oestersaus
  • vissaus
  • soyasaus
  • azijn
  • maÔzena
  • peper
  • knoflook
  • bloem
  • olie

bereiding:
  1. Snij de kip in kleine stukjes, en marineer hem met de fijngehakte knoflook, een eetlepel oestersaus, een eetlepel vissaus en wat peper. Laat dit even staan.
  2. Snij ondertussen de lente-ui in grove stukken. Meng een sausje aan van 1 eetlepel soyasaus, 1 eetlepel azijn en 1 theelepel bloem.
  3. Bak de kipfilet in wat olie in een wok. Voeg, als de kip gaar is, de cashewnoten toe, en bak dit even. Voeg het sausje van soyasaus en azijn toe. Voeg, naar smaak, 1 eetlepel oestersaus, 1 eetlepel vissaus en zout en peper toe. Roer alles goed om, en let er op dat de saus een beetje dik wordt.
  4. Voeg de lente-ui toe en laat die even meewarmen. Hak de koriander fijn, en voeg deze toe. Opdienen!

Reacties:

frank
Lekker! Maar bedenk dat een "eetlepel" groter is dan een eetlepel. Verder smaakte het nogal zout, wat je waarschijnlijk kan compenseren door wat extra oestersaus toe te voegen (?).

gerelateerde recepten

* Thaise loempia's (Popia thod)

gerelateerde thema's

* Thailand