Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Rivierkreeftjes met aardbeien

Aardbeien alleen voor toetjes? Ik dacht het niet! Hier een hartig voorgerecht met roergebakken aardbeien.


land: Nederland
moeilijkheid:
tijd: 15 minuten
categorie: Voorgerecht
toegevoegd door: JasperKlewer
toegevoegd op: 5 juni 2006
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat: Zeevruchten, Zuivel

ingrediënten (voor 2 personen):
  • 100 gr rivierkreeftjes (of garnalen, fruit de mer)
  • 10 aardbeien
  • knoflook
  • balsamicoazijn
  • peper
  • zout
  • geraspte kaas

bereiding:
  1. Maak eerst de dressing. Pureer de helft van de aardbeien en voeg balsamicoazijn, peper en zout toe.
  2. Snij de rest van de aardbeien doormidden.
  3. Gooi wat peper over de aarbeien.
  4. Zet alvast de borden klaar met een laag rucola, want vanaf nu gaat het snel.
  5. Roerbak de kreeftjes.
  6. Haal de kreeftjes uit de pan en bewaar ze even apart.
  7. Roerbak de aardbeien tot ze zacht beginnen te worden.
  8. Doe het vuur zacht.
  9. Voeg de kreeftjes toe.
  10. Voeg een beetje aardbeiendressing toe.
  11. Gooi de kreeftjes met aardbeien over de rucola.
  12. Strooi er geraspte kaas en een deel van de dressing over.
tip: Eventueel kan je wat toast erbij serveren als je het gerecht wat meer vullend wil maken. Witte wijn is lekker!
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Er zijn nog geen gelinkte items