Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Tomatensoep

Heerlijke basic tomatensoep met basilicum en room


land: Nederland
moeilijkheid:
tijd: 30 minuten
categorie: Voorgerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 5 juni 2007
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat:

ingrediënten (voor 4 personen):
  • 12 middelgrote tomaten (3 per persoon)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 boullionblokje
  • 1 gedroogd (lombok)pepertje (of meer)
  • 2 laurierblaadjes
  • boter
  • verse basilicum
  • zout en peper
  • room

bereiding:
  1. Snij de tomaten in vieren. Snij de ui in grove stukken. Hak de knoflook fijn.
  2. Smelt wat boter in een soeppan en fruit hierin kort de ui met de knoflook.
  3. Voeg de tomaten, het laurierblad en het boullionblokje toe. Voeg ook wat zout en peper toe. Roer het om, zet het vuur laag en dek af. Laat dit een kwartier koken, tot de tomaten 'oplossen'. Roer af en toe door.
  4. Vis de laurierblaadjes er uit, en gebruik een staafmixer om de tomaten en de ui te pureren in de pan. Voeg enkele basilicumblaadjes en het doormidden gesneden pepertje toe. Verdun de soep met ongeveer 400 ml water, en laat het nog vijf tot tien minuten doorkoken.
  5. Vis de stukjes peper er uit en verdeel de soep over 4 kommen. Garneer met wat peper, een beetje room en wat fijngehakte basilicum.
tip: Als je de soep een dag laat staan is de smaak van het pepertje nog beter in de soep getrokken. Je kunt ook het pepertje eerder toevoegen, voor een pittige soep.
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Er zijn nog geen gelinkte items