Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Gehaktballetjes in tomatensaus

Op z'n marokkaans, met de tajine!


land: Marokko
moeilijkheid:
tijd: 40 minuten
categorie: Hoofdgerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 7 juni 2007
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat: Rundvlees

ingrediënten (voor 4 personen):
  • 400 gram gehakt
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 ui
  • bosje verse koriander
  • bosje verse munt
  • chilipoeder
  • komijn
  • kaneel
  • zout
  • olie

bereiding:
  1. Hak de helft van de ui fijn, en ook de koriander en munt. Meng dit door het gehakt, en doe er ook de komijn, kaneel, het chilipoeder en wat zout bij. Kneed dit door elkaar, en rol balletjes (ongeveer 3 cm doorsnee).
  2. Snij de andere helft van de ui in ringen. Verhit wat olie in de tajine, en bak hierin de ui en de tomaten uit blik met wat zout. Hak de tomaten in de pan in stukjes met de spatel. Voeg wat komijn en chilipoeder toe, en wat water (tenzij het door het vocht van de tomaten al veel te nat is). Breng dit aan de kook en laat het even koken met de deksel er op.
  3. Voeg de gehaktballetjes toe, roer ze door de saus en doe de deksel er weer op. Laat ze op een laag vuur onder af en toe roeren in een kwartier gaar worden.
  4. Als de balletjes gaar zijn, laat je het sausje nog even indikken met de deksel er af.
  5. Serveren met couscous!

Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Er zijn nog geen gelinkte items