Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Aioli

lekker, knoflookmayonaise! als dipsausje of op stokbrood.


land: ItaliŽ
moeilijkheid:
tijd: 10 minuten
categorie: Overig
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 7 juni 2007
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat: Zuivel

ingrediënten (voor 8 personen):
  • 1 eierdooier
  • veel olie (iets van 400 ml, gebruik lekkere extra vergine olijfolie! de smaak komt erg goed uit)
  • klein teentje knoflook
  • beetje mosterd
  • zout en peper
  • evt beetje citroensap

bereiding:
  1. Stamp het teentje knoflook fijn met wat zout in een vijzel. Doe de eierdooier in een mengbeker met een beetje mosterd, en zet de staafmixer er op.
  2. Voeg daarna al mixend heel langzaam de olijfolie toe. In het begin echt heel kleine beetjes, later grotere beetjes (anders mixt het niet homogeen).
  3. Voeg dan de knoflook en het citroensap toe en mix. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
tip: Ik dacht dat een klein teentje knoflook te weinig zou zijn, maar nee hoor!
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Er zijn nog geen gelinkte items