Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Knapperige rijst met groenten

Een soort rijstwafelstukken overgoten met een saus met stukken groenten


land: China
moeilijkheid:
tijd: 20 minuten
categorie: Hoofdgerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 27 augustus 2005
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat:

ingrediënten (voor 2 personen):
  • knapperige rijst
  • 1 ui
  • 1 lente-ui
  • 1 tomaat
  • 1 zakje chinese kool (100 gr)
  • 4 chinese champignons
  • azijn, soyasaus
  • gember, knoflook
  • suiker
  • maizena
  • witte peper, zout

bereiding:
  1. Hak de gember en knoflook fijn. Snij de ui, lente-ui, tomaat en champignons in stukken.
  2. Meng een sausje van een halve eetlepel maizena, 3 eetlepels suiker, 2 eetlepels azijn en 1 eetlepel soyasaus.
  3. Verhit wat olie in een wok, en voeg de gember, knoflook en ui toe. Voeg dan de tomaat, kool en champignons toe. Voeg 1 theelepel zout en een halve theelepel witte peper toe. Giet er wat water bij, en als dit kookt, giet er het sausje bij. Meng dit, voeg de lente-ui toe, en zet dit geheel even opzij.
  4. Frituur de knapperige rijst kort en leg hem op een bord.
  5. Giet de saus met groenten over de rijst heen.
  6. Serveren met rijst.
tip: Als je de saus over de rijst giet, geeft dit een knetterend geluid. Leuk dus om voor het oog van je gasten te doen! Overigens altijd direct opdienen, anders wordt de rijst slap.
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

gerelateerde thema's

* China