Knapperige rijst met groenten Een soort rijstwafelstukken overgoten met een saus met stukken groenten |
land: China moeilijkheid: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tijd: 20 minuten categorie: Hoofdgerecht toegevoegd door: chrystal toegevoegd op: 27 augustus 2005 waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven. pittigheid: niet pittig Bevat: |
ingrediënten (voor 2 personen):
- knapperige rijst
- 1 ui
- 1 lente-ui
- 1 tomaat
- 1 zakje chinese kool (100 gr)
- 4 chinese champignons
- azijn, soyasaus
- gember, knoflook
- suiker
- maizena
- witte peper, zout
bereiding:
- Hak de gember en knoflook fijn. Snij de ui, lente-ui, tomaat en champignons in stukken.
- Meng een sausje van een halve eetlepel maizena, 3 eetlepels suiker, 2 eetlepels azijn en 1 eetlepel soyasaus.
- Verhit wat olie in een wok, en voeg de gember, knoflook en ui toe. Voeg dan de tomaat, kool en champignons toe. Voeg 1 theelepel zout en een halve theelepel witte peper toe. Giet er wat water bij, en als dit kookt, giet er het sausje bij. Meng dit, voeg de lente-ui toe, en zet dit geheel even opzij.
- Frituur de knapperige rijst kort en leg hem op een bord.
- Giet de saus met groenten over de rijst heen.
- Serveren met rijst.
Reacties:
Er zijn nog geen reacties