Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Kip-paprika yakitori

Kipspiesjes met Japanse marinade. De Japanners, die houden wel van sake en van kip! Doet het ook goed als borrelhap.


land: Japan
moeilijkheid:
tijd: 30 minuten
categorie: Bijgerecht
toegevoegd door: JasperKlewer
toegevoegd op: 29 juni 2007
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: licht pittig
Bevat: Gevogelte

ingrediënten (voor 4 personen):
  • 250 gr kipfilet
  • 1 paprika
  • 6 el Japanse sojasaus
  • 2 el gembersiroop
  • 3 el sake
  • cayennepeper
  • satestokjes
  • grilloven

bereiding:
  1. Week de satestokjes 5 minuten in water.
  2. Verwarm de grill voor.
  3. Snij de kipfilet in blokjes.
  4. Snij de paprika in grote stukken.
  5. Voeg de sojasaus, gembersiroop en sake samen in een pannetje.
  6. Laat het 2 minuten inkoken op hoog vuur.
  7. Voeg cayennepeper toe naar smaak.
  8. Marineer de kip in de saus.
  9. Construeer kip-paprikaspiesjes van de kip, paprika en spiesjes.
  10. Grill de spiesjes 10 minuten lang op 10 cm afstand van de grill.
  11. Draai ze halverwege om.
tip: In plaats van sake kan ook sherry gebruikt worden. Een restje saus kan gebruikt worden als dip.
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

gerelateerde thema's

* Japan