Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Paksoi met Chinese Champignons

In de categorie 'simpel, snel, lekker'


land: China
moeilijkheid:
tijd: 10 minuten
categorie: Hoofdgerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 19 juli 2007
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat:

ingrediënten (voor 2 personen):
  • Paksoy (baby- of gewone)
  • 4 chinese champignons
  • oestersaus
  • vissaus
  • sojasaus
  • zout en peper
  • knoflook en gember
  • aardappelzetmeel

bereiding:
  1. Week de chinese champignons in wat warm water.
  2. Breek de bladeren van de paksoy los. Als het grote stengels zijn, snij dan het witte deel in grove stukken, en laat het blad heel. Spoel alles schoon in een vergiet.
  3. Hak de knoflook en gember fijn. Snij de steeltjes van de champignons af (mogen weg), en snij de hoed in reepjes.
  4. Verhit wat olie in een wok op middelmatig vuur. Bak hierin kort de champignons met de knoflook en gember. Voeg een klein scheutje water toe om het bakken af te koelen. Voeg de paksoy toe en roer om. Doe er naar smaak de oestersaus, vissaus en sojasaus bij, en wat zout en peper. Roer goed om en wacht tot de bladeren slap zijn.
  5. Meng een eetlepel aardappelzetmeel met wat water en roer dit door het geheel. Zorg dat er geen klontjes ontstaan (meteen goed roeren als je het er bij doet). Wacht tot het vocht gebonden is. Serveren!
tip: Lekker in een rijsttafel, met nog wat andere gerechten en een kommetje rijst. Met stokjes eten!
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

gerelateerde foto's

* Paksoy met tomaat

gerelateerde thema's

* China