Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Lasagne a la Jack

Nieuwe vorm van Lasagne, boordevol met groente.


land: Nederland
moeilijkheid:
tijd: 45 minuten
categorie: Hoofdgerecht
toegevoegd door: sabaki
toegevoegd op: 18 augustus 2007
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat: Rundvlees

ingrediënten (voor 6 personen):
  • 3 paprika's (rood, groen, geel) in mooie stukjes
  • 2 ui, stukjes
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 1 pak tomatenblokjes
  • 1 stuks broccoli in kleine stukjes
  • 6 grote tenen knoflook, in stukjes gesneden
  • olijven grof gehakt
  • blikje mais
  • 750g rundergehakt
  • 300g oude kaas, geraspt
  • 150g parmezaanse kaas
  • 1 pak lasagneblaaden verdi

bereiding:
  1. oven voorverwarmen
  2. pan met olijfolie (liefst met knoflook-olijfolie)
  3. bak het gehakt en de knoflook op hoog vuur en voeg zout, peper, oregano toe. bij gebrek aan vocht, voeg leffe toe.
  4. voeg achtereenvolgens al roerende de rest van de ingredienten toe: ui, broccoli, paprika, olijven, mais, tomatenprut toe en zorg dat alles al dente blijft. hou een handjevol broccoli over.
  5. pak een grote ovenschaal en maak dunne laagjes met: saus, kaas, lasagnebladen, totdat alle saus op is. belangrijk is dat de lasagnebladen steeds volledig met vocht is bedekt.
  6. strooi bovenop de parmezaanse kaas en zet de laatste broccoliroosjes op een speelse manier tussen de kaas.
  7. 20 a 25 minuten in de oven, zo'n 200-220 graden.
tip: handig voor grote eters. risico bestaat dat mensen hem zo lekker vinden dat ze meer willen. neem dan kwark als toetje. een mediterraanse salade past hier zeer goed bij.
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

Er zijn nog geen gelinkte items