Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Kaeng Khiao Wan (green curry)

The well-known thai green curry, the recipe of our servant Phi Tim


land: Thailand
moeilijkheid:
tijd: 30 minuten
categorie: Hoofdgerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 22 augustus 2005
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: pittig
Bevat: Gevogelte

ingrediënten (voor 2 personen):
  • curry paste
  • 400 ml coconut milk
  • 1 zucchini
  • shrimp paste (kapi)
  • 250 gram chicken breast
  • thai basil (horapa)
  • fish sauce, sugar

bereiding:
  1. Bring to boil half of the coconut milk in a stirfrying pan.
  2. Cut the chicken breast into pieces
  3. Put the chicken pieces in the boiling coconut milk, and boil until cooked
  4. Add the curry paste, fish sauce and sugar
  5. Cut the zucchini into pieces, and add.
  6. Add the rest of the coconut milk
  7. Add the thai basil leaves
  8. Serve with rice
tip: When you leave the can of coconut milk to rest, the greasy part will float. It tastes best to pour off this greasy part and store it, and add this last to the curry.
Reacties:

Er zijn nog geen reacties

gerelateerde recepten

* Thaise loempia's (Popia thod)

gerelateerde thema's

* Thailand