Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Khao tom

Rice porridge. Quite tasty, often had for breakfast in Thailand, or when feeling sick, because it is light and not spicy.


land: Thailand
moeilijkheid:
tijd: 20 minuten
categorie: Lunch
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 29 augustus 2005
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat: Varkensvlees

ingrediënten (voor 4 personen):
  • 2 cups of boiled rice
  • 1 liter of water
  • 150 gram minced meat
  • 1 clove of garlic
  • 1 tbsp oyster sauce
  • 1 tbsp soy sauce
  • 1 tbsp fish sauce
  • coriander and/or chives
  • salt, pepper
  • (ready-made) fried onions

bereiding:
  1. Mix the meat with the chopped garlic, the oyster sauce, soy sauce and fish sauce in a bowl.
  2. Bring to boil one liter of water in a pot.
  3. Add the meat in little balls or chunks to the boiling water, and boil until done.
  4. Add the boiled rice and leave to boil until the rice is soft.
  5. Add salt and pepper to taste.
  6. Serve with chives, coriander, friend onions and chilli powder.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties

gerelateerde recepten

* Thaise loempia's (Popia thod)

gerelateerde thema's

* Thailand