Mariondegroot.nl | Step the Mind | Portfolio | Kookhoek | Culture Clash | Marion in China |
Je bent niet ingelogd

Hazelnotenijs

Lekker roomijs met echte stukken hazelnoot.


land: Nederland
moeilijkheid:
tijd: 1 uur
categorie: Nagerecht
toegevoegd door: chrystal
toegevoegd op: 5 juni 2009
waardering: Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
pittigheid: niet pittig
Bevat: Noten, Zuivel

ingrediënten (voor 6 personen):
  • 150 g hazelnoten, gepeld en licht geroosterd
  • 300 ml melk
  • 60 ml kokend water
  • 150 g rietsuiker
  • 2 eierdooiers
  • 1 vanillestokje

bereiding:
  1. Maal de hazelnoten in stukken (met wat grove en fijne stukjes). Snijd het vanillestokje open. Kook de melk met de hazelnoten en het vanillestokje 15 minuten op laag vuur (zorg dat de melk niet aanbrandt!).
  2. Meng in een andere kom de suiker met de dooiers en het kokende water tot de suiker volledig is opgelost.
  3. Laat de melk even afkoelen en meng hem dan met het suikermengsel. Zet dit even in de koelkast tot het koel is.
  4. Giet het mengsel in je ijsmachine en laat hem een half uur draaien. Evt nog even invriezen.
  5. Serveren met slagroom!
tip: Als je verse, ongepelde hazelnoten gebruikt, moet je ongeveer het dubbele gewicht hebben. Dan even 10 minuten roosteren op 160 graden in de oven.
Reacties:

Er zijn nog geen reacties